Υλικά για 40-50 κομμάτια (ανάλογα το μέγεθος):

  • 2/3 ποτηριού (χωρητικότητας 200 ml) καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 250 γρ. κίτρινα τυριά (150 γρ. ένταμ ή γκούντα και 100 γρ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα όλα τα υλικά εκτός από το τυρί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε με κουτάλα ή τα χέρια μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης 25 γρ. το καθένα, τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30΄(ανάλογα πόσο λεπτά έχουμε φτιάξει τα κριτσίνια, τα 25 γρ. λεπτά σχετικά θέλουν 20΄).

Σημείωση: Αν θέλουμε, πριν τα βάλουμε στο ταψί, τα ρολάρουμε σε σουσάμι.