tirokroketes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 4-5 κ.σ. σφιχτή μπεσαμέλ (δες συνταγή για παστίτσιο)
  • 150-200 γρ. γραβιέρα ήπια
  • 1 φλιτζανάκι καφέ κρασί λευκό ξηρό
  • εστραγκόν ξερό, δυόσμο (ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλουμε)
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι, γαλέτα και 2 αβγά χτυπημένα για το πανάρισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει το μείγμα.
  • Φτιάχνουμε κροκέτες, περνάμε από το αλεύρι, το αβγό και τέλος τη γαλέτα.
  • Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι για 1΄από κάθε πλευρά.