Υλικά για 20-25 τυροπιτάκια:
-1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
-1½ φλιτζάνι (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1/3 φλιτζανιού νερό χλιαρό
-1½ κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
-1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
-1 αβγό (τον κρόκο του)
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
-1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
-2 αβγά
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τα δύο είδη αλεύρου και κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση.
- Ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε.
- Αναμειγνύουμε σταδιακά το γιαούρτι και το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ομογενής και να ξεκολλάει από τα χέρια.
- Την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς σε άλλο μπολ τη γραβιέρα, τη φέτα, τα αβγά και το πιπέρι.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε δίσκους χρησιμοποιώντας κουπ-πατ ή ποτήρι διαμέτρου 8-10 εκατοστών.
- Τους γεμίζουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα, διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα και πιέζουμε καλά τις άκρες.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με μερικές σταγόνες νερό και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.