Υλικά για ταψί 30χ40
Για το φύλλο
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 200 γρ. χλιαρό νερό (ίσως χρειαστούν και 2-3 κ.σ. ακόμη)
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. φέτα
- 250 γρ. μανούρι
- 100 γρ. γραβιέρα (ή ρεγκάτο)
- 4 αβγά
- 1 γιαούρτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε μέσα στο φούρνο για 30΄.
- Ανοίγουμε με λεπτό πλάστη 4 φύλλα.
- Ανακατεύουμε και τα υλικά για τη γέμιση.
- Βάζουμε λάδι στο ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο.
- Το λαδώνουμε και αλείφουμε άλλο ένα.
- Απλώνουμε τη γέμιση και στρίβουμε προς τα μέσα ό,τι έχει περισσέψει από τα δύο φύλλα.Τα λαδώνουμε ξανά.
- Απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα άλλα δύο φύλλα από πάνω. Κόβουμε ό,τι βγαίνει έξω από το ταψί.
- Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια της πίτας, την καταβρέχουμε και την χαράσσουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
- Τη βγάζουμε από το φούρνο, την καταβρέχουμε και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Κόβουμε όταν έχει κρυώσει.
Σημείωση: Τα φύλλα τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Δουλεύουμε με τον πλάστη προς όλες τις κατευθύνσεις και από τις δύο μεριές του φύλλου εναλλάξ μην ξεχνώντας να πετάμε λίγο αλεύρι ενδιάμεσα για να μην κολλήσει. Βάζουμε τα φύλλα ανάμεσα σε πετσέτες μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.