Υλικά για ένα τυρόψωμο όχι πολύ παχύ σε στρογγυλό ταψί 26 εκ.:
- 250 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. νερό
- 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 60 γρ. μαργαρίνη
- 150-200 γρ. τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη και το τυρί και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι όχι πολύ σφΙχτό.
- Αφήνουμε να φουσκώσει για 30-60′.
- Το ξαναζυμώνουμε προσθέτοντας και λίγη μαργαρίνη και τυρί.
- Ξανακάνουμε την παραπάνω διαδικασία 2-3 φορές μέχρι να τελειώσει η μαργαρίνη και το τυρί.
- Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και αφήνουμε να φουσκώσει 30-60′.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50′ μέχρι να ροδίσει (όπως στη φωτογραφία).