Υλικά για 4 τυρόψωμα:
- 2 ποτήρια αλεύρι λευκό μαλακό
- 1 ποτήρι καλαμποκάλευρο
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
- νερό χλιαρό όσο πάρει (ζύμη μαλακή)
- σουσάμι
- 200 γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη (εκτός της φέτας), χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν (περίπου 1 ώρα).
- Παίρνουμε κάθε μπαλάκι, το ανοίγουμε λίγο, βάζουμε τρίμματα φέτα, καλύπτουμε με τη ζύμη και πλάθουμε ώστε να μπει το τυρί στο εσωτερικό.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μπαστούνι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και φτιάχνουμε σαλίγκαρο.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.