Υλικά για 4 τυρόψωμα:

  • 2 ποτήρια αλεύρι λευκό μαλακό
  • 1 ποτήρι καλαμποκάλευρο
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • νερό χλιαρό όσο πάρει (ζύμη μαλακή)
  • σουσάμι
  • 200 γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη (εκτός της φέτας), χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν (περίπου 1 ώρα).
  • Παίρνουμε κάθε μπαλάκι, το ανοίγουμε λίγο, βάζουμε τρίμματα φέτα, καλύπτουμε με τη ζύμη και πλάθουμε ώστε να μπει το τυρί στο εσωτερικό.
  • Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μπαστούνι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και φτιάχνουμε σαλίγκαρο.
  • Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.