Υλικά για ορθογώνια φόρμα 30χ23 εκ.:
- 400-450 γρ. αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
- 250 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 αβγά
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
- θυμάρι ξερό
- 3-4 κ.σ. λάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις κουταλιές λάδι, για να φτιάξουμε μια ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
- Ντύνουμε τη φόρμα με λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα τη ζύμη, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 30-40′ να φουσκώσει.
- Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄.