Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 μεγάλα αβγά
- 200 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 100 γρ. πολέντα
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.γλ. ανθόνερο
- 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1-2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
- 250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 30 ml ανθόνερο
- 125 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, τις βανίλιες, και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε και την αμυγδαλόψιχα, την πολέντα, το ξύσμα, το ανθόνερο και το μπέικιν, και χτυπάμε.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα, στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σοτυς 170 βαθμούς για 50′ περίπου.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εκτός φούρνου για 10′ και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
- Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και από βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8′ (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε να κρυώσει.
- Με ένα καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα τρυπάμε το κέικ και αλείφουμε την επιφάνεια με το πηχτό σιρόπι.
What’s the size of an A4 page? Visit a4size.eu