Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 100 γρ. πολέντα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γλ. ανθόνερο
  • 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1-2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 30 ml ανθόνερο
  • 125 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, τις βανίλιες, και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε και την αμυγδαλόψιχα, την πολέντα, το ξύσμα, το ανθόνερο και το μπέικιν, και χτυπάμε.
  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα, στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σοτυς 170 βαθμούς για 50′ περίπου.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εκτός φούρνου για 10′ και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και από βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8′ (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Με ένα καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα τρυπάμε το κέικ και αλείφουμε την επιφάνεια με το πηχτό σιρόπι.

What’s the size of an A4 page? Visit a4size.eu