fasolakiasyglino

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα

  • 300 γρ. φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα) στρογγυλά ή πλατιά
  • 1/2 ποτήρι φασόλια χάντρες μουλιασμένα για λίγες ώρες
  • 120 γρ. σύγκλινο σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα (200 γρ.)
  • 1 κ.σ. ντοματοπολτό
  • 4-5 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και έπειτα τα φασόλια με τα φασολάκια για 5-6′.
  • Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα και αλάτι-πιπέρι.
  • Προσθέτουμε και 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να πήξει η σάλτσα.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για 3-4′ το σύγκλινο χωρίς καμία λιπαρή ουσία.
  • Μοιράζουμε τα φασολάκια σε πιάτα και από πάνω προσθέτουμε το σύγκλινο.