Υλικά για 2 άτομα
- 300 γρ. φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα) στρογγυλά ή πλατιά
- 1/2 ποτήρι φασόλια χάντρες μουλιασμένα για λίγες ώρες
- 120 γρ. σύγκλινο σε μικρά κυβάκια
- 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα (200 γρ.)
- 1 κ.σ. ντοματοπολτό
- 4-5 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γλ. κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και έπειτα τα φασόλια με τα φασολάκια για 5-6′.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα και αλάτι-πιπέρι.
- Προσθέτουμε και 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να πήξει η σάλτσα.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για 3-4′ το σύγκλινο χωρίς καμία λιπαρή ουσία.
- Μοιράζουμε τα φασολάκια σε πιάτα και από πάνω προσθέτουμε το σύγκλινο.