Υλικά για 2 άτομα:
- 250 γρ. φασόλια χάντρες
- 50 γρ. σαλάμι αέρος (ή λουκάνικο ή σύγκλινο το οποίο είναι από άπαχο χοιρινό κρέας)
- 2 πατάτες χοντροκομμένες
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά κόκκινη και κίτρινη χοντροκομμένη
- 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 2 κ.σ. ντοματοπελτές
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- θυμάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά και το κρεμμύδι για 2-3′.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το σαλάμι, σοτάρουμε για 3′ και σβήνουμε με κρασί.
- Ρίχνουμε τα φασόλια, τον πελτέ, το θυμάρι και το ζωμό ή το νερό και μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30′.
- Προσθέτουμε και τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 15′.
- Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ένα μέρος της σούπας.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε από την εστία..