fasoliasalami

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 250 γρ. φασόλια χάντρες
  • 50 γρ. σαλάμι αέρος (ή λουκάνικο ή σύγκλινο το οποίο είναι από άπαχο χοιρινό κρέας)
  • 2 πατάτες χοντροκομμένες
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη και κίτρινη χοντροκομμένη
  • 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά και το κρεμμύδι για 2-3′.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το σαλάμι, σοτάρουμε για 3′ και σβήνουμε με κρασί.
  • Ρίχνουμε τα φασόλια, τον πελτέ, το θυμάρι και το ζωμό ή το νερό και μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30′.
  • Προσθέτουμε και τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 15′.
  • Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ένα μέρος της σούπας.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε από την εστία..