filetoperkas

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 φιλέτα πέρκας ή γλώσσας (ή βακαλάου)
  • 4 φέτες του τοστ φρυγανισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι φρέσκο
  • λίγο ξερό εστραγκόν
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 8 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάπαρη ξαρμυρισμένη και ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
  • Ρίχνουμε στο μούλτι το ψωμί, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον άνιθο, το σχοινόπρασο, το εστραγκόν και τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, και τα χτυπάμε καλά.
  • Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα φιλέτα, το πιέζουμε ελαφρώς και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα και να γίνει το ψάρι (γύρω στα 15-20′).
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας καλά τα υπόλοιπα υλικά με λίγο χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  • Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα και πράσινη σαλάτα.