Υλικά για 4 άτομα:
- 4 φιλέτα πέρκας ή γλώσσας (ή βακαλάου)
- 4 φέτες του τοστ φρυγανισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι φρέσκο
- λίγο ξερό εστραγκόν
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 8 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κάπαρη ξαρμυρισμένη και ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Ρίχνουμε στο μούλτι το ψωμί, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον άνιθο, το σχοινόπρασο, το εστραγκόν και τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, και τα χτυπάμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα φιλέτα, το πιέζουμε ελαφρώς και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα και να γίνει το ψάρι (γύρω στα 15-20′).
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας καλά τα υπόλοιπα υλικά με λίγο χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα και πράσινη σαλάτα.