Υλικά για 3-4 άτομα:
- 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
- 3 αχλάδια ώριμα κομμένα στα οχτώ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- χυμό 1 πορτοκαλιού
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο ξερό θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι.
Για το κοτόπουλο:
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 2-3′ τα αχλάδια.
- Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο με τα αχλάδια μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
- Ρίχνουμε και τη σάλτσα και αφήνουμε για 2-3′.
- Συνοδεύουμε με καστανό ρύζι.