Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα

Για τον πουρέ:

  • 600γρ. πατάτες καθαρισμένες, βρασμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο:

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τα φιλέτα κοτόπουλου.
  • Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για λίγο.
  • Προσθέτουμε το κρασί αναποδογυρίζοντας τα φιλέτα και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Περιχύνουμε με το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας και την κέτσαπ.
  • Γυρίζουμε δυο-τρεις φορές τα φιλέτα για να γλασαριστούν καλά με τα υλικά.
  • Τέλος, ρίχνουμε το μέλι και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε μέχρι να γίνουν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.

Για τον πουρέ πατάτας:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τις πατάτες.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Ρίχνουμε μέσα τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά μικρή ποσότητα από το γάλα, μέχρι ο πουρές να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε τον πουρέ σε πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με τα αράπικα φιστίκια, ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα, μαζί με το κοτόπουλο.