Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
- 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα
Για τον πουρέ:
- 600γρ. πατάτες καθαρισμένες, βρασμένες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για λίγο.
- Προσθέτουμε το κρασί αναποδογυρίζοντας τα φιλέτα και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Περιχύνουμε με το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας και την κέτσαπ.
- Γυρίζουμε δυο-τρεις φορές τα φιλέτα για να γλασαριστούν καλά με τα υλικά.
- Τέλος, ρίχνουμε το μέλι και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε μέχρι να γίνουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.
Για τον πουρέ πατάτας:
- Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τις πατάτες.
- Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνουμε μέσα τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά μικρή ποσότητα από το γάλα, μέχρι ο πουρές να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε τον πουρέ σε πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με τα αράπικα φιστίκια, ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα, μαζί με το κοτόπουλο.