filetotsipouras

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 τσιπούρες φιλεταρισμένες (4 φιλέτα)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 κ.σ. αμύγδαλο και 1 κ.σ. καρύδια
  • 4-5 λιαστές ντομάτες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο ξερό βασιλικό
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Αλατίζουμε λίγο τα φιλέτα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι. Αν το μείγμα βγει στεγνό, βάζουμε λίγο νερό, αν βγει υγρό, βάζουμε λίγο ψωμό ακόμη.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα φιλέτα από τα μεριά που δεν υπάρχει το δέρμα.
  • Στρώνουμε το υλικό σε αυτήν την πλευρά και τα βάζουμε προσεχτικά σε αντικολλλητικό τηγάνι με λίγο λάδι που έχουμε αφήσει να κάψει καλά με τη μεριά του δέρματος.
  • Ψήνουμε για 5-6′ σε μέτρια φωτιά και τα μεταφέρουμε προσεχτικά σε λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (το πολύ 10′).