Υλικά για 2 άτομα:
- 2 τσιπούρες φιλεταρισμένες (4 φιλέτα)
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 30 γρ. μαργαρίνη
- 30 ml ελαιόλαδο
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 1 κ.σ. αμύγδαλο και 1 κ.σ. καρύδια
- 4-5 λιαστές ντομάτες
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο μαϊντανό
- λίγο ξερό βασιλικό
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε λίγο τα φιλέτα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι. Αν το μείγμα βγει στεγνό, βάζουμε λίγο νερό, αν βγει υγρό, βάζουμε λίγο ψωμό ακόμη.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα φιλέτα από τα μεριά που δεν υπάρχει το δέρμα.
- Στρώνουμε το υλικό σε αυτήν την πλευρά και τα βάζουμε προσεχτικά σε αντικολλλητικό τηγάνι με λίγο λάδι που έχουμε αφήσει να κάψει καλά με τη μεριά του δέρματος.
- Ψήνουμε για 5-6′ σε μέτρια φωτιά και τα μεταφέρουμε προσεχτικά σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (το πολύ 10′).