Υλικά για 4 άτομα:

  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 3 ξινόμηλα κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε λωρίδες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1′.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5΄.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε και τα μήλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10′. Αν έχουν σωθεί τα υγρά, βάζουμε και 3-4 κ.σ. νερό.
  • Όταν θα έχουν μειωθεί τα υγρά στο μισό (και λιγότερο),  προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε για 1΄μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.
  • Συνοδεύουμε ρύζι μπασμάτι.