Υλικά για 4 άτομα:
- 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 3 ξινόμηλα κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό σε λωρίδες
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1′.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5΄.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε και τα μήλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10′. Αν έχουν σωθεί τα υγρά, βάζουμε και 3-4 κ.σ. νερό.
- Όταν θα έχουν μειωθεί τα υγρά στο μισό (και λιγότερο), προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε για 1΄μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.
- Συνοδεύουμε ρύζι μπασμάτι.