Υλικά για 4 άτομα:
- 5 φέτες μπέικον
- 1 μικρό στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- ½ κ.γλ. μπούκοβο ή τσίλι
- 500 γρ. πένες
- 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα φιογκάκια και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (θα το χρησιμοποιήσουμε και στη συνέχεια) σοτάρουμε το μπέικον σκέτο, μέχρι να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο και την ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6′-7′, μέχρι να ψηθεί λίγο η ντομάτα και να απορροφήσει τα υγρά της.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο, λίγη ρίγανη, το μπούκοβο και την πάπρικα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα και το τυρί μαζί και τα φιογκάκια.
- Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε το τραγανό μπέικον και σερβίρουμε.