Υλικά για 4 άτομα:

  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 μικρό στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • ½ κ.γλ. μπούκοβο ή τσίλι
  • 500 γρ. πένες
  • 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα φιογκάκια και τα στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (θα το χρησιμοποιήσουμε και στη συνέχεια) σοτάρουμε το μπέικον σκέτο, μέχρι να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομματάκια.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο και την ντομάτα και ανακατεύουμε.
  • Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6′-7′, μέχρι να ψηθεί λίγο η ντομάτα και να απορροφήσει τα υγρά της.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο, λίγη ρίγανη, το μπούκοβο και την πάπρικα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα και το τυρί μαζί και τα φιογκάκια.
  • Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
  • Τέλος, προσθέτουμε το τραγανό μπέικον και σερβίρουμε.