Υλικά για 10 φλογέρες:
- 5 φύλλα χωριάτικα
- 10 στικς γραβιέρας
- 5 φέτες μπέικον περασμένο από το τηγάνι για 3-4′
- ελαιόλαδο
Για τη μαρμελάδα πιπεριάς:
- 100 γρ. πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές chilli ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 50 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
- 30 γρ. ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φύλλα σε 2 μέρη.
- Λαδώνουμε ένα φύλλο, βάζουμε γραβιέρα και μπέικον και τυλίγουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν οι φλογέρες.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσουν τα υλικά και περνάμε με ραβδομπλέντερ για να ομογενοποιηθούν ή στο μούλτι.
- Σερβίρουμε τις φλογέρες με τη μαρμελάδα.