Υλικά για 10 φλογέρες:

  • 5 φύλλα χωριάτικα
  • 10 στικς γραβιέρας
  • 5 φέτες μπέικον περασμένο από το τηγάνι για 3-4′
  • ελαιόλαδο

Για τη μαρμελάδα πιπεριάς:

  • 100 γρ. πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές chilli ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 50 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα φύλλα σε 2 μέρη.
  • Λαδώνουμε ένα φύλλο, βάζουμε γραβιέρα και μπέικον και τυλίγουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν οι φλογέρες.
  • Βράζουμε όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσουν τα υλικά και περνάμε με ραβδομπλέντερ για να ομογενοποιηθούν ή στο μούλτι.
  • Σερβίρουμε τις φλογέρες με τη μαρμελάδα.