Υλικά για ταψί 35χ25 εκ.:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 12 γρ. μαγιά φρέσκια ή μισό φακελάκι ξηρή
  • 250 γρ. κρεμμύδια σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • λευκό κρασί ξηρό
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1-2 κ.σ. χαλούμι τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, 150 ml χλιαρό νερό, 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι, δεντρολίβανο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30΄.
  • Ρίχνουμε λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 15′ μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  • Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και ανοίγουμε τη ζύμη.
  • Βάζουμε από πάνω τα κρεμμύδια, την παρμεζάνα και το χαλούμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρας για 15-20΄.