Υλικά για ταψί 35χ25 εκ.:
- 250 γρ. αλεύρι
- 12 γρ. μαγιά φρέσκια ή μισό φακελάκι ξηρή
- 250 γρ. κρεμμύδια σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- λευκό κρασί ξηρό
- 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1-2 κ.σ. χαλούμι τριμμένο
- ελαιόλαδο
- δεντρολίβανο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, 150 ml χλιαρό νερό, 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι, δεντρολίβανο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30΄.
- Ρίχνουμε λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 15′ μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και ανοίγουμε τη ζύμη.
- Βάζουμε από πάνω τα κρεμμύδια, την παρμεζάνα και το χαλούμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρας για 15-20΄.