Υλικά για 15-20 κομμάτια:

  • 150 γρ. φουντούκια τριμμένα στο μπλέντερ
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ. ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη

  • Ζάχαρη άχνη
  • Σουσάμι καβουρδισμένο (ψημένο για λίγα λεπτά στο φούρνο ή περασμένο από το τηγάνι)

Εκτέλεση

  •  Σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σε ένα κατασαρολάκι νερό και τη ζάχαρη για να λιώσει και να διαλυθεί καλά (γύρω στα 7-8′).
  • Προσθέτουμε το φουντούκι, το ανθόνερο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου 5′ σε χαμηλή φωτιά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Μόλις κρυώσει το πλάθουμε σε μορφή μπάλας.
  • Αν το μείγμα μας βγει λίγο μαλακό και δεν πλάθεται εύκολα προσθέτουμε λίγη πούδρα φουντουκιού ακόμα.
  • Αν το marzipan μας βγει λίγο στεγνό για να γίνει ποιο εύκαμπτο προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερού.
    Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από άχνη ζάχαρη ή καβουρδισμένο σουσάμι.