Υλικά για 15-20 κομμάτια:
- 150 γρ. φουντούκια τριμμένα στο μπλέντερ
- 180 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. νερό
- 1/2 κ.γ. ανθόνερο ή ροδόνερο
- 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
- Ζάχαρη άχνη
- Σουσάμι καβουρδισμένο (ψημένο για λίγα λεπτά στο φούρνο ή περασμένο από το τηγάνι)
Εκτέλεση
- Σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σε ένα κατασαρολάκι νερό και τη ζάχαρη για να λιώσει και να διαλυθεί καλά (γύρω στα 7-8′).
- Προσθέτουμε το φουντούκι, το ανθόνερο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου 5′ σε χαμηλή φωτιά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Μόλις κρυώσει το πλάθουμε σε μορφή μπάλας.
- Αν το μείγμα μας βγει λίγο μαλακό και δεν πλάθεται εύκολα προσθέτουμε λίγη πούδρα φουντουκιού ακόμα.
- Αν το marzipan μας βγει λίγο στεγνό για να γίνει ποιο εύκαμπτο προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερού.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από άχνη ζάχαρη ή καβουρδισμένο σουσάμι.