Υλικά για στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.:
- 180 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 3 ασπράδια αυγών
- 3 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
- 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος), αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι) (προαιρετικά) ή αμύγδαλα τριμμένα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι.
- Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε το ταψάκι και στρώνουμε, αν θέλουμε, και αντικολλητικό χαρτί..
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη σκόνη φιστικιού.
- Ψήνουμε την φουντουκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 10′ και στους 170◦C για άλλα 10-15′ μέχρι να “σκάσει” η επιφάνεια.