Υλικά για στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.:

 

  • 180 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος), αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι) (προαιρετικά) ή αμύγδαλα τριμμένα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι.
  • Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε το ταψάκι και στρώνουμε, αν θέλουμε, και αντικολλητικό χαρτί..
  • Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη σκόνη φιστικιού.
  • Ψήνουμε την φουντουκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 10′  και στους 170◦C για άλλα 10-15′ μέχρι να “σκάσει” η επιφάνεια.