Υλικά για 2 άτομα:

  • 150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε λωρίδες
  • 5-6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι 24 εκ. και σοτάρουμε το λουκάνικο για 4-5΄.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
  • Ρίχνουμε και τα αβγά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5΄μέχρι να ψηθεί η ομελέτα αρχικά από κάτω.
  • Καλύπτουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο, έχουμε ανάψει το γκριλ του φούρνου και βάζουμε μέσα το τηγάνι (με λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου) μέχρι να γίνει η φριτάτα και από πάνω.