Υλικά για 2 άτομα:
- 150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 200 γρ. πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε λωρίδες
- 5-6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι 24 εκ. και σοτάρουμε το λουκάνικο για 4-5΄.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
- Ρίχνουμε και τα αβγά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5΄μέχρι να ψηθεί η ομελέτα αρχικά από κάτω.
- Καλύπτουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο, έχουμε ανάψει το γκριλ του φούρνου και βάζουμε μέσα το τηγάνι (με λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου) μέχρι να γίνει η φριτάτα και από πάνω.