Υλικά για περίπου 30 μικρά κομμάτια:
- 300 γρ. καρύδα τριμμένη + 150-200 γρ. για επικάλυψη
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 κ.σ. γλυκόζη
- 120 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τα 300 γρ. καρύδα με την άχνη και τη γλυκόζη σε μέτρια φωτιά με το φτερό.
- Όταν το μείγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη. Αν η ζύμη είναι υδαρής, προσθέτουμε καρύδα, αν είναι σφιχτή προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό.
- Βάζουμε για 30′ τη ζύμη στο ψυγείο.
- Πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στην υπόλοιπη καρύδα, κυλώντας τα ώστε να καλυφθούν γύρω γύρω.
- Βάζουμε στο ψυγείο.