Υλικά για περίπου 30 μικρά κομμάτια:

  • 300 γρ. καρύδα τριμμένη + 150-200 γρ. για επικάλυψη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. γλυκόζη
  • 120 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα 300 γρ. καρύδα με την άχνη και τη γλυκόζη σε μέτρια φωτιά με το φτερό.
  • Όταν το μείγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη. Αν η ζύμη είναι υδαρής, προσθέτουμε καρύδα, αν είναι σφιχτή προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό.
  • Βάζουμε για 30′ τη ζύμη στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στην υπόλοιπη καρύδα, κυλώντας τα ώστε να καλυφθούν γύρω γύρω.
  • Βάζουμε στο ψυγείο.