Υλικά για 2 άτομα:
- 400 γρ. χοιρινή τηγανιά
- 5 πράσα μικρά (ή 2 μεγάλα) κομμένα σε ροδέλες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
- λίγο σέλινο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ.κορν φλάουρ
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- χυμός 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κρέας για 30′ σε κατσαρόλα γεμάτη με 6 ποτήρια νερό. Το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό του.
- Βάζουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5-6′.
- Το βγάζουμε και προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5-6′.
- Προσθέτουμε και το κρέας και το σέλινο.
- Κρατάμε ένα ποτήρι νερού από το ζωμό και τον υπόλοιπο τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 40-45′. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
- Λίγο πριν σωθούν τα υγρά στο τηγάνι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό που αφήσαμε στην άκρη και διαλυμένο το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί.