Υλικά για 2 άτομα:

  • 400 γρ. χοιρινή τηγανιά
  • 5 πράσα μικρά (ή 2 μεγάλα) κομμένα σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • λίγο σέλινο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ.κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • χυμός 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κρέας για 30′ σε κατσαρόλα γεμάτη με 6 ποτήρια νερό. Το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό του.
  • Βάζουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5-6′.
  • Το βγάζουμε και προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5-6′.
  • Προσθέτουμε και το κρέας και το σέλινο.
  • Κρατάμε ένα ποτήρι νερού από το ζωμό και τον υπόλοιπο τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 40-45′. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
  • Λίγο πριν σωθούν τα υγρά στο τηγάνι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό που αφήσαμε στην άκρη και διαλυμένο το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί.