Υλικά για 2 άτομα:
- 400 γρ. χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
- 1 κολοκάσι 500 γρ.
- 2 μέτριες πατάτες
- 3-4 σέλερυ ή σέλινο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- χυμός μισού λεμονιού
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά, αφού το πασπαλίσουμε με αλεύρι.
- Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το κρέας για 30′.
- Προσθέτουμε το κολοκάσι και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, καθώς και το σέλερυ.
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40′. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
- Όταν έχει σωθεί το περισσότερο νερό, χτυπάμε το γιαούρτι με το λεμόνι σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε υγρό από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
- Γυρίζουμε την κατσαρόλα κάποιες φορές, χωρίς να ανακατεύουμε με κουτάλα για να μην διαλυθούν το κολοκάσι με τις πατάτες, και σβήνουμε τη φωτιά.