Υλικά για 2 άτομα:

  • 400 γρ. χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
  • 1 κολοκάσι 500 γρ.
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 3-4 σέλερυ ή σέλινο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • χυμός μισού λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά, αφού το πασπαλίσουμε με αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το κρέας για 30′.
  • Προσθέτουμε το κολοκάσι και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, καθώς και το σέλερυ.
  • Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40′. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
  • Όταν έχει σωθεί το περισσότερο νερό, χτυπάμε το γιαούρτι με το λεμόνι σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε υγρό από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  • Γυρίζουμε την κατσαρόλα κάποιες φορές, χωρίς να ανακατεύουμε με κουτάλα για να μην διαλυθούν το κολοκάσι με τις πατάτες, και σβήνουμε τη φωτιά.