Υλικά για 2 άτομα:
Για το χούμους (θα περισσέψει υλικό)
- 200 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα από το βράδυ
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 3 κ.σ. (όχι γεμάτες) ταχίνι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
- 2 αραβικές πίτες
- 2 μικρές πατάτες βρασμένες και κομμένες σε φέτες
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες
- 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
- 10 ελιές (χωρίς κουκούτσι) κομμένες στα 2
Εκτέλεση
- Βράζουμε για 20-30′ τα ρεβύθια μαζί με το κρεμμύδι και τα δαφνόφυλλα. Κρατάμε λίγο από το ζουμί (4-5 κ.σ.) των ρεβυθιών και πετάμε τα δαφνόφυλλα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το χούμους στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
- Διορθώνουμε τη γεύση με λάδι, λεμόνι ή αλάτι.
- Ραντίζουμε τις πίτες και τις ζεσταίνουμε στο γκριλ 1′ από κάθε πλευρά (όχι παραπάνω, θα ξεραθούν).
- Ανοίγουμε προσεκτικά τις πίτες, αλείφουμε με το χούμους και γεμίζουμε με τα λαχανικά.