Υλικά για 2 άτομα:

Για το χούμους (θα περισσέψει υλικό)

  • 200 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα από το βράδυ
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 3 κ.σ. (όχι γεμάτες) ταχίνι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 2 αραβικές πίτες
  • 2 μικρές πατάτες βρασμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
  •  10 ελιές (χωρίς κουκούτσι) κομμένες στα 2

Εκτέλεση

  • Βράζουμε για 20-30′ τα ρεβύθια μαζί με το κρεμμύδι και τα δαφνόφυλλα. Κρατάμε λίγο από το ζουμί (4-5 κ.σ.) των ρεβυθιών και πετάμε τα δαφνόφυλλα.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το χούμους στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με λάδι, λεμόνι ή αλάτι.
  • Ραντίζουμε τις πίτες και τις ζεσταίνουμε στο γκριλ 1′ από κάθε πλευρά (όχι παραπάνω, θα ξεραθούν).
  • Ανοίγουμε προσεκτικά τις πίτες, αλείφουμε με το χούμους και γεμίζουμε με τα λαχανικά.