Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε ροδέλες
  • πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε λεπτές φέτες (1 με 1 1/2 πιπεριά)
  • 1ο τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • λίγη σελινόριζα (προαιρετικά, ταιριάζει ωραία με το ούζο)
  • 3 σφηνάκια ούζο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • λίγο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το χταπόδι για 30′ (ή στη χύτρα για 10′).
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα πλοκάμια του χταποδιού και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να μαριναριστούν για 15-20′.
  • Κόβουμε το υπόλοιπο χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και το μοιράζουμε σε δύο λαδόκολλες.
  • Μοιράζουμε στις λαδόκολλες και το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πουγκάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60-90′.
  • 10′ πριν σβήσουμε το φούρνο ανοίγουμε  τις λαδόκολλες για να πάρουν χρώμα τα υλικά.