Υλικά για 4 άτομα:
- 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
- 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε ροδέλες
- πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε λεπτές φέτες (1 με 1 1/2 πιπεριά)
- 1ο τοματίνια κομμένα στη μέση
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
- λίγη σελινόριζα (προαιρετικά, ταιριάζει ωραία με το ούζο)
- 3 σφηνάκια ούζο
- 1 κ.γλ. θυμάρι
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- λίγο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το χταπόδι για 30′ (ή στη χύτρα για 10′).
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα πλοκάμια του χταποδιού και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να μαριναριστούν για 15-20′.
- Κόβουμε το υπόλοιπο χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και το μοιράζουμε σε δύο λαδόκολλες.
- Μοιράζουμε στις λαδόκολλες και το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πουγκάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60-90′.
- 10′ πριν σβήσουμε το φούρνο ανοίγουμε τις λαδόκολλες για να πάρουν χρώμα τα υλικά.