Υλικά για 4 άτομα:
- 250 γρ. φασόλια χάντρες
- 1500 γρ. χταπόδι
- 1-2 αγγουράκια σε κύβους
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βραστό
- 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κάπαρη
- 8-10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1/4 ποτηριού του νερού ξίδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώνουν).
- Βάζουμε φρέσκο νερό στην κατσαρόλα και λίγο ξίδι, και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το χταπόδι και το αφήνουμε για περίπου 30-40′.
- Κατόπι το σουρώνουμε και μόλις κρυώσει ελαφρώς, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε σαλατιέρα μαζί με τα φασόλια, τα αγγουράκια, το καλαμπόλι, το κρεμμύδι, τον άνιθο, την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Χτυπάμε στο σέικερ το λαδόξιδο με το αλατοπίπερο, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.