Υλικά για 4 άτομα:

  • 800 γρ. μπακαλιάρος (ή άλλο φιλέτο ψάριου όπως πέρκα, ή ακόμη και τσιπούρα ιχθυοτροφείου χωρίς το δέρμα της)
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 φέτες ψωμί μιας μέρας παλιό μουλιασμένο (και καλά στραγγισμένο)
  • λίγο άνιθο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γλ. μουστάρδα
  • αλάτι (1 κ.γλ.), πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ανοίγουμε με τα χέρια το ψάρι σε ψιλές ίνες (μπορούμε να το λιώσουμε και στο μπλέντερ).
  • Το ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αν το μείγμα δε βγει αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά και λίγο αλεύρι (2 κ.σ.).
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα βάζουμε σε χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30′ περίπου (ανάλογα το φούρνο, θα ροδοκοκκινίσουν όταν είναι έτοιμα), ενώ ενδιάμεσα τα γυρίζουμε μια φορά.

Σημείωση: Το μείγμα μπορεί να φαίνεται στην αρχή αρκετά υγρό, όταν όμως θα μπει στο ψυγείο θα σφίξει.