Υλικά για 2-3 άτομα:
- 1 ψαρονέφρι των 500 γρ. κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κ.γλ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 330 ml μπίρα ξανθιά
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Με τις παλάμες μας πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, ώστε να γίνουν πιο λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Όταν πάρουν χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Κατόπιν ρίχνουμε την μπίρα και τη μουστάρδα, το θυμάρι, το μέλι ή το σιρόπι και το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε το ψαρονέφρι με άγριο ρύζι ή με πατάτες τηγανητές.