Υλικά για 2-3 άτομα:

  • 1 ψαρονέφρι των 500 γρ. κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κ.γλ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 330 ml μπίρα ξανθιά
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Με τις παλάμες μας πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, ώστε να γίνουν πιο λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Όταν πάρουν χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Κατόπιν ρίχνουμε την μπίρα και τη μουστάρδα, το θυμάρι, το μέλι ή το σιρόπι και το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε το ψαρονέφρι με άγριο ρύζι  ή με πατάτες τηγανητές.