Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 8 λεπτές φέτες από χωριάτικο ψωμί
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 120 γρμ μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 60 γρμ γραβιέρα τριμμένη
  • σκόρδο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη ή τριμμένο βασιλικό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Αλείφουμε τις μελιτζάνες με λίγο από το ελαιόλαδο και τις στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τις αλατίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο τις φέτες ψωμιού, τρίβουμε με το σκόρδο και στρώνουμε τις ντομάτες.
  • Από πάνω προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες και σκορπίζουμε τη ρίγανη ή τον τριμμένο βασιλικό.
  • Μοιράζουμε τη μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  • Σκορπίζουμε την τριμμένη γραβιέρα και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.