Υλικά για 2-4 άτομα:
- 8 λεπτές φέτες από χωριάτικο ψωμί
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 120 γρμ μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 60 γρμ γραβιέρα τριμμένη
- σκόρδο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη ή τριμμένο βασιλικό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αλείφουμε τις μελιτζάνες με λίγο από το ελαιόλαδο και τις στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τις αλατίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο τις φέτες ψωμιού, τρίβουμε με το σκόρδο και στρώνουμε τις ντομάτες.
- Από πάνω προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες και σκορπίζουμε τη ρίγανη ή τον τριμμένο βασιλικό.
- Μοιράζουμε τη μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Σκορπίζουμε την τριμμένη γραβιέρα και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.