Υλικά για 4 μερίδες:
Για την κολοκύθα
- 800 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους (3 εκατοστά περίπου)
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κύμινο ή κάρυ
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/3 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
- 1/3 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα ρεβίθια
- 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 1 κούπα καλαμπόκι
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. από την μαρινάδα παρακάτω:
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μελάσα
- αλάτι και πιπέρι
- 1 ελάχιστο καυτερό μπούκοβο
- 1/3 κ.γ. κουρκουμάς
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
- Αλείφουμε τη σάρκα της κολοκύθας με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ακουμπάμε την κολοκύθα στο στρωμένο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ των κομματιών. Έτσι η κολοκύθα θα ψηθεί και θα γίνει τραγανή.
- Ψήνουμε στους 180 °C στον αέρα για περίπου 30 μέχρι να έχει μαλακώσει αλλά να μην έχει πάρει πολύ χρώμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια με το καλαμπόκι και το κρεμμύδι και 4 κ.σ. από την μαρινάδα.
- Μετά τα 30′ της κολοκύθας, βγάζουμε το ταψί και απλώνουμε διάσπαρτα από πάνω το μείγμα με τα ρεβίθια.
- Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 30′ μέχρι να γίνουν τραγανά τα ρεβίθια και να πάρει χρώμα η κολοκύθα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.