Υλικά για 4 μερίδες:

Για την κολοκύθα  

  • 800 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους (3 εκατοστά περίπου) 
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο 
  • ½ κ.γ. κύμινο ή κάρυ 
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα 
  • 1/3 κ.γ. κανέλα 
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο 
  • 1/3 κ.γ. μπούκοβο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 

Για τα ρεβίθια 

  • 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια  
  • 1 κούπα καλαμπόκι  
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

4 κ.σ. από την μαρινάδα παρακάτω:

  • χυμός από 1 πορτοκάλι 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα  
  • 2 κ.σ. μελάσα
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 1 ελάχιστο καυτερό μπούκοβο 
  • 1/3 κ.γ. κουρκουμάς  

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Αλείφουμε τη σάρκα της κολοκύθας με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ακουμπάμε την κολοκύθα στο στρωμένο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ των κομματιών. Έτσι η κολοκύθα θα ψηθεί και θα γίνει τραγανή. 
  • Ψήνουμε στους 180 °C στον αέρα για περίπου 30 μέχρι να έχει μαλακώσει αλλά να μην έχει πάρει πολύ χρώμα. 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια με το καλαμπόκι και το κρεμμύδι και 4 κ.σ. από την μαρινάδα. 
  • Μετά τα 30′ της κολοκύθας, βγάζουμε το ταψί και απλώνουμε διάσπαρτα από πάνω το μείγμα με τα ρεβίθια. 
  • Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 30′ μέχρι να γίνουν τραγανά τα ρεβίθια και να πάρει χρώμα η κολοκύθα. 
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.