Υλικά για 10 ψωμάκια:
Για τα ψωμάκια:
- 3/4 της κούπας νερό
- 1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 2 1/2 κούπες αλεύρι
- 1 κ.γλ. μέλι
- αλάτι
Για τη γέμιση:
- 10 κ.γλ. πουρές πατάτας
- 150 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 100 γρ. μπέικον σε μικρά κομμάτια
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Για τα ψωμάκια:
- Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και το μέλι και αφήνουμε 5′ στην άκρη να αφρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η ζύμη.
Για τη γέμιση:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι μαζί με το σκόρδο.
- Αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και πετάμε το σκόρδο.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια.
- Ανοίγουμε σε μικρό φύλλο το κάθε μπαλάκι, τα βάζουμε στις θήκες για τα μάφιν, αλείφουμε με το βούτυρο.
- Βάζουμε 1 κ.γλ. πουρέ, τσένταρ και μπέικον.
- Κλείνουμε σε πουγκί και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25′.