Υλικά για 10 ψωμάκια:

Για τα ψωμάκια:

  • 3/4 της κούπας νερό
  • 1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 10 κ.γλ. πουρές πατάτας
  • 150 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 100 γρ. μπέικον σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Για τα ψωμάκια:

  • Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και το μέλι και αφήνουμε 5′ στην άκρη να αφρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η ζύμη.

Για τη γέμιση:

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι μαζί με το σκόρδο.
  • Αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και πετάμε το σκόρδο.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια.
  • Ανοίγουμε σε μικρό φύλλο το κάθε μπαλάκι, τα βάζουμε στις θήκες για τα μάφιν, αλείφουμε με το βούτυρο.
  • Βάζουμε 1 κ.γλ. πουρέ, τσένταρ και μπέικον.
  • Κλείνουμε σε πουγκί και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25′.