Υλικά για 10 μικρά ψωμάκια:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ. γάλα χλιαρό
- 50 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 γεμάτο κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός της μαργαρίνης.
- Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Αφήνουμε να φουσκώσει σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένο.
- Ζυμώνουμε ξανά και πλάθουμε τα ψωμάκια.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά (30-40′).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.
Σημείωση: Η ζύμη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε και τυροπιτάκια μειώνοντας κατά 20 γρ. τη ζάχαρη.