Υλικά για 10 μικρά ψωμάκια:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. γάλα χλιαρό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 γεμάτο κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός της μαργαρίνης.
  • Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένο.
  • Ζυμώνουμε ξανά και πλάθουμε τα ψωμάκια.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά (30-40′).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.

Σημείωση: Η ζύμη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε και τυροπιτάκια μειώνοντας κατά 20 γρ. τη ζάχαρη.