Υλικά για στενόμακρη φόρμα 30χ10 εκ.
- 60 γρ. γάλα χλιαρό ή νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι
- 220 γρ. πουρές κολοκύθας (500 γρ. ωμή κολοκύθα και βρασμένη μέχρι να λιώσει – τη χτυπάμε στο μούλτι)
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.γλ. σπόροι γλυκάνισου και κόλιανδρου
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορος ωμός
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα ή το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10′ για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Βάζουμε στο μίξερ τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον κολοκυθόσπορο και ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη, βάζουμε στη φόρμα που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Αλείφουμε το ψωμί με γάλα ή νερό, πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40′.