Υλικά για στενόμακρη φόρμα 30χ10 εκ.

  • 60 γρ. γάλα χλιαρό ή νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 220 γρ. πουρές κολοκύθας (500 γρ. ωμή κολοκύθα και βρασμένη μέχρι να λιώσει – τη χτυπάμε στο μούλτι)
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γλ. σπόροι γλυκάνισου και κόλιανδρου
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορος ωμός

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα ή το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10′ για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Βάζουμε στο μίξερ τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον κολοκυθόσπορο και ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τη μαγιά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη, βάζουμε στη φόρμα που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Αλείφουμε το ψωμί με γάλα ή νερό, πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40′.