Υλικά:

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μπίρα 330 ml σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξερό δενδρολίβανο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το δενδρολίβανο και το αλάτι.
  • Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε σιγά σιγά την μπύρα ανακατεύοντας με το χέρι (και όχι ζυμώνοντας) μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε και το τυρί, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το λάδι, ανακατεύοντας λίγο ακόμη.
  • Βάζουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί (είτε απλωμένο σαν φοκάτσια είτε σε καρβελάκι) και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σκεπάζουμε με πετσέτα.

Σημείωση: Θα μπορούσε να γίνει και ζυμάρι για πίτσα.