Υλικά:
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 μπίρα 330 ml σε θερμοκρασία δωματίου
- ξερό δενδρολίβανο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το δενδρολίβανο και το αλάτι.
- Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε σιγά σιγά την μπύρα ανακατεύοντας με το χέρι (και όχι ζυμώνοντας) μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε και το τυρί, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το λάδι, ανακατεύοντας λίγο ακόμη.
- Βάζουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί (είτε απλωμένο σαν φοκάτσια είτε σε καρβελάκι) και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σκεπάζουμε με πετσέτα.
Σημείωση: Θα μπορούσε να γίνει και ζυμάρι για πίτσα.