Υλικά για 32 μπισκότα

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. corn flour
  • 2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αβγών
  • βανίλιες
  • 350 γρ. dulce de leche (υπάρχει έτοιμη στο σουπερμάρκετ)
  • καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το corn flour, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ μείγμα περίπου 4′.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους αβγών και τις βανίλιες και χτυπάμε για λίγο.
  • Μειωνούμε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν για 1-2′.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και στη συνέχεια ισιώνουμε ελαφρώς για να σχηματίσουμε έναν δίσκο.
  • Τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες ή για ολόκληρο βράδυ.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφήνουμε για λίγα λεπτά και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί με πάχος 0.5 εκατοστό.
  • Με τη βοήθεια ενός μικρού τσέρκι κόβουμε σε δίσκους και τοποθετούμε σε ρηχό ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 15′ για να αποφύγουμε το άπλωμα των μπισκότων στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 8-10′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Απλώνουμε dulce de leche σε ένα μπισκότα, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο και ρολάρουμε σε ένα βαθύ πιάτο όπου έχουμε βάλει την τριμμένη καρύδα.