Υλικά για 32 μπισκότα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. corn flour
- 2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. σόδα
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 κρόκοι αβγών
- βανίλιες
- 350 γρ. dulce de leche (υπάρχει έτοιμη στο σουπερμάρκετ)
- καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το corn flour, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ μείγμα περίπου 4′.
- Προσθέτουμε τους κρόκους αβγών και τις βανίλιες και χτυπάμε για λίγο.
- Μειωνούμε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν για 1-2′.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και στη συνέχεια ισιώνουμε ελαφρώς για να σχηματίσουμε έναν δίσκο.
- Τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες ή για ολόκληρο βράδυ.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφήνουμε για λίγα λεπτά και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί με πάχος 0.5 εκατοστό.
- Με τη βοήθεια ενός μικρού τσέρκι κόβουμε σε δίσκους και τοποθετούμε σε ρηχό ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 15′ για να αποφύγουμε το άπλωμα των μπισκότων στον φούρνο.
- Ψήνουμε για 8-10′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Απλώνουμε dulce de leche σε ένα μπισκότα, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο και ρολάρουμε σε ένα βαθύ πιάτο όπου έχουμε βάλει την τριμμένη καρύδα.