Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. ζυμαρικά casarecce
  • 3 μέτρια καρότα σε κύβους
  • 1 κολοκύθι σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. ντοματίνια βελανίδια
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
  • 2 ψημένη φέτα τοστ τριμμένη στο μούλτι
  • 30 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι
  • Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο πάνω στη συσκευασία κρατώντας ένα ποτήρι από το νερό που βράζει.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (καρότα, κολοκύθι, πιπεριές, κρεμμύδι), σοτάρουμε για 6-8′ ανακατεύοντας κατά διαστήματα σβήνοντας με κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, τον πελτέ, το μέλι, τα μυρωδικά, το νερό που κρατήσαμε, αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγειρεύουμε για 20-25′ και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά (αν θέλουμε).
  • Βάζουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίρουμε με το ψωμί, τα καρύδια και παρμεζάνα.