Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. ζυμαρικά casarecce
- 3 μέτρια καρότα σε κύβους
- 1 κολοκύθι σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 200 γρ. ντοματίνια βελανίδια
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. μέλι
- ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
- 2 ψημένη φέτα τοστ τριμμένη στο μούλτι
- 30 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι
- Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο πάνω στη συσκευασία κρατώντας ένα ποτήρι από το νερό που βράζει.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (καρότα, κολοκύθι, πιπεριές, κρεμμύδι), σοτάρουμε για 6-8′ ανακατεύοντας κατά διαστήματα σβήνοντας με κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, τον πελτέ, το μέλι, τα μυρωδικά, το νερό που κρατήσαμε, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε για 20-25′ και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά (αν θέλουμε).
- Βάζουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίρουμε με το ψωμί, τα καρύδια και παρμεζάνα.