Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
Για τη βάση:
- 220 γρ. Κανταΐφι
- 150 γρ. Βούτυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα:
- 500 γρ. Τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 ml. Κρέμα γάλακτος πλήρης
- 2 Αυγά
- 1 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
- 200 γρ. μαρμελάδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Βάση:
- Ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
- Στη συνέχεια παίρνουμε τη φόρμα και απλώνουμε το κανταΐφι σε όλη την επιφάνεια της καθώς και στα τοιχώματα πιέζοντάς το ελαφρώς. Περιχύνουμε το βούτυρο φροντίζοντας να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κρέμα:
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση του cheesecake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45′. Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε μέσα στον φούρνο για 15-20′ να κρυώσει ελαφρώς.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως για 1 ώρα.
- Τέλος, αλείφουμε το cheesecake με τη μαρμελάδα.