Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

Για τη βάση:

  • 220 γρ. Κανταΐφι
  • 150 γρ. Βούτυρο 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα:

  • 500 γρ. Τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 ml. Κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 Αυγά
  • 1 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
  • 200 γρ. μαρμελάδα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Βάση:

  • Ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε τη φόρμα και απλώνουμε το κανταΐφι σε όλη την επιφάνεια της καθώς και στα τοιχώματα πιέζοντάς το ελαφρώς. Περιχύνουμε το βούτυρο φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Κρέμα:

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση του cheesecake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45′. Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε μέσα στον φούρνο για 15-20′ να κρυώσει ελαφρώς.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως για 1 ώρα.
  • Τέλος, αλείφουμε το cheesecake με τη μαρμελάδα.