Υλικά για φόρμα ή τσέρκι 24 εκ.
Για τη βάση:
- 420 γρ. digestive μπισκότα
- 150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (εγώ είχα μείγμα).
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 400 γρ. πραλίνα (τύπου μερέντα)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος.
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε στη φόρμα, την οποία βάζουμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος λίγο πριν γίνει σαντιγύ, σαν παχύρρευστη γιαούρτη.
- Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί με την πραλίνα και προσθέτουμε και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και μετά στο ψυγείο.