Υλικά για φόρμα ή τσέρκι 24 εκ.

Για τη βάση:

  • 420 γρ. digestive μπισκότα
  • 150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (εγώ είχα μείγμα).

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 γρ. πραλίνα (τύπου μερέντα)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε στη φόρμα, την οποία βάζουμε στο ψυγείο.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος λίγο πριν γίνει σαντιγύ, σαν παχύρρευστη γιαούρτη.
  • Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί με την πραλίνα και προσθέτουμε και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
  • Βάζουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και μετά στο ψυγείο.