Υλικά για 50 cookies:
- 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. κακάο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 140 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπολ πάνω από νερό που βράζει και αφού λιώσει, προσθέτουμε διαδοχικά τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
- Χτυπάμε με το μίξερ για 2′ το μείγμα, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι έχει διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. (Το μείγμα θα είναι υδαρό, βάζουμε για 30-60′ στο ψυγείο.)
- Κόβουμε με το κουτάλι μικρά κομμάτι ζύμης (ή με το κορνέ) και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10′ και στους 180 για 6′ ακόμη (ανάλογα και το φούρνο και πόσο τραγανά τα θέλουμε).