Υλικά για 25 κεκάκια:

  • 25 μπισκότα γεμιστά
  • 3/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 1 και 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε προσεχτικά τα μπισκότα.
  • Τοποθετούμε από ένα μισό μπισκότο σε κάθε θήκη cupcake με τη γέμιση προς τα πάνω.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με το χέρι το αλεύρι κοσκινισμένο, το κακάο, το μπέικιν και 1 πρέζα αλάτι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη, τα αβγά, το λάδι, το γάλα και τις βανίλιες για 4-5΄.
  • Προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε για 2΄ακόμη.
  • Γεμίζουμε τις θήκες κατά 3/4 και βάζουμε από πάνω τα μπισκότα που περίσσεψαν τριμμένα και κομματάκια σοκολάτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30΄ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.

 

Σημείωση: Μπορούμε να φτιάξουμε και επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ 1 φλιτζάνι μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 1 κιλό ζάχαρη, τριμμένα μπισκότα και 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό.