Υλικά για 25 κεκάκια:
- 25 μπισκότα γεμιστά
- 3/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
- 1 και 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 αβγά
- 2 βανίλιες
- 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε προσεχτικά τα μπισκότα.
- Τοποθετούμε από ένα μισό μπισκότο σε κάθε θήκη cupcake με τη γέμιση προς τα πάνω.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με το χέρι το αλεύρι κοσκινισμένο, το κακάο, το μπέικιν και 1 πρέζα αλάτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη, τα αβγά, το λάδι, το γάλα και τις βανίλιες για 4-5΄.
- Προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε για 2΄ακόμη.
- Γεμίζουμε τις θήκες κατά 3/4 και βάζουμε από πάνω τα μπισκότα που περίσσεψαν τριμμένα και κομματάκια σοκολάτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30΄ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
Σημείωση: Μπορούμε να φτιάξουμε και επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ 1 φλιτζάνι μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 1 κιλό ζάχαρη, τριμμένα μπισκότα και 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό.