Υλικά για 4 άτομα:

Για τη ζύμη:

  • 450 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 250 γρ. γάλα ή νερό ή μείγμα των 2
  • ελαιόλαδο

Για το χούμους:

  • 100 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 ή 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. ταχίνι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ζωμός από τα ρεβίθια
  • 20 ml νερό (αν χρειαστεί)
  • αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 1-2 μελιτζάνες σε φέτες
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Την αφήνουμε λίγο στην άκρη να ξεκουραστεί και μετά τη χωρίζουμε σε 4-6 κομμάτια.
  • Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε μπαλάκι στο μέγεθος του τηγανιού (26-28 εκ.) που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήνουμε τα flatbreads και από τις 2 μεριές για 4-5′.

Για το χούμους:

  • Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για το χούμους εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό.
  • Πολτοποιούμε καλά και σταδιακά ρίχνουμε το λάδι και αν χρειαστεί το νερό.

Για την επικάλυψη και τη συναρμολόγηση:

  • Σε ένα ταψί απλώνουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25΄.
  • Απλώνουμε σε κάθε flatbread χούμους και από πάνω τα ψητά λαχανικά.
  • Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με μαϊντανό.