Υλικά για 4 άτομα:
Για τη ζύμη:
- 450 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 250 γρ. γάλα ή νερό ή μείγμα των 2
- ελαιόλαδο
Για το χούμους:
- 100 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- 1/2 ή 1 σκελίδα σκόρδο
- 30 γρ. ταχίνι
- 40 ml ελαιόλαδο
- 50 ml ζωμός από τα ρεβίθια
- 20 ml νερό (αν χρειαστεί)
- αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 1-2 μελιτζάνες σε φέτες
- 1-2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Την αφήνουμε λίγο στην άκρη να ξεκουραστεί και μετά τη χωρίζουμε σε 4-6 κομμάτια.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε μπαλάκι στο μέγεθος του τηγανιού (26-28 εκ.) που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήνουμε τα flatbreads και από τις 2 μεριές για 4-5′.
Για το χούμους:
- Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για το χούμους εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό.
- Πολτοποιούμε καλά και σταδιακά ρίχνουμε το λάδι και αν χρειαστεί το νερό.
Για την επικάλυψη και τη συναρμολόγηση:
- Σε ένα ταψί απλώνουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25΄.
- Απλώνουμε σε κάθε flatbread χούμους και από πάνω τα ψητά λαχανικά.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με μαϊντανό.