Για τη ζύμη:
- 260 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 αβγό και 50 ml νερό
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- ρίγανη, πιπέρι
- 2-3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια
- 10-15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την παρμεζάνα και το βούτυρο και δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ ή ολόκληρο βράδυ.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά.
- Στρώνουμε ένα αντικολλητικό φύλλο στο τραπέζι της κουζίνας και τοποθετούμε τη ζύμη στο κέντρο.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο διαμέτρου 30-32 εκ.
- Αλείφουμε το φύλλο με 2 κ.γλ. μουστάρδα. αφήνοντας περιθώριο περίπου 2 εκ. από την περιφέρεια του φύλλου χωρίς μουστάρδα.
- Τοποθετούμε το μείγμα τυριών καλύπτοντας όπου υπάρχει μουστάρδα και απλώνουμε από πάνω τις ντομάτες και τα ντοματίνια.
- Με τη βοήθεια του χαρτιού γυρίζουμε όση ζύμη εξέχει και καλύπτουμε τη γέμιση.
- Μεταφέρουμε προσεχτικά σε μια λαμαρίνα του φούρνου μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και προαιρετικά αλείφουμε τη ζύμη με 1 χτυπημένο αβγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30′.