Υλικά για 2 άτομα και τηγάνι 28 εκ:
- 3 μέτριες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1/2 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
- 4 αβγά
- 4-5 φέτες μπέικον
- βούτυρο
- ελάχιστη καστανή ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι σε ένα σουρωτήρι. Τις αλατίζουμε και μετά 5′ τις στραγγίζουμε πολύ καλά να φύγει το νερό. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πατάτας και το απλώνουμε πολύ καλά χωρίς να αφήνουμε κενά.
- Βάζουμε βούτυρο περιμετρικά του τηγανιού στην κορυφή της τηγανίτας.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′ και με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου μεγαλύτερου από το τηγάνι γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 6-7′, σπάμε από πάνω προσεκτικά τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αφού έχουμε καλύψει το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 7-8΄.
- Εν τω μεταξύ ρίχνουμε καστανή ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το μπέικον και αφήνουμε να καραμελώσει γυρίζοντας τακτικά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο το hash brown, βάζουμε σε ένα πιάτο και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες μπέικον.