Υλικά για 2 άτομα και τηγάνι 28 εκ:

  • 3 μέτριες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 4 αβγά
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • βούτυρο
  • ελάχιστη καστανή ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι σε ένα σουρωτήρι. Τις αλατίζουμε και μετά 5′ τις στραγγίζουμε πολύ καλά να φύγει το νερό. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πατάτας και το απλώνουμε πολύ καλά χωρίς να αφήνουμε κενά.
  • Βάζουμε βούτυρο περιμετρικά του τηγανιού στην κορυφή της τηγανίτας.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′ και με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου μεγαλύτερου από το τηγάνι γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 6-7′, σπάμε από πάνω προσεκτικά τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αφού έχουμε καλύψει το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 7-8΄.
  • Εν τω μεταξύ ρίχνουμε καστανή ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το μπέικον και αφήνουμε να καραμελώσει γυρίζοντας τακτικά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο το hash brown, βάζουμε σε ένα πιάτο και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες μπέικον.