Υλικά για 8 κεκάκια:
- 120 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ή πραλίνα κουβερτούρα
- 80 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμός από 1/2 πορτοκάλι
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο:
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γλ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 120 κουβερτούρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει κρέμα.
- Ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό και συνεχίζουμε για 1΄το χτύπημα.
- Ρίχνουμε και τα κομμάτια σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20΄.
Για το γλάσο:
Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό και ομογενοοπ