Υλικά για 8 κεκάκια:

  • 120 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ή πραλίνα κουβερτούρα
  • 80 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμός από 1/2  πορτοκάλι
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο:

  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ζεστό νερό

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 120 κουβερτούρα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό και συνεχίζουμε για 1΄το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε και τα κομμάτια σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20΄.

Για το γλάσο:

Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό και ομογενοοπ