Υλικά για ταψί 30χ20 εκ.:
- 700 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
- 3 αυγά
- 3 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ αλεύρι
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη μαντζουράνα φρέσκια ή 1 κ.γλ. ξερή
- πιπέρι καγιέν
- 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά, δύο φλυτζάνια τυρί, το λάδι, το γάλα, την ματζουράνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
- Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα σε ύψος 1 εκ.
- Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά.
- Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στην μέση του ψησίματος.