Υλικά για ταψί 30χ20 εκ.:

  • 700 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
  • 3 αυγά
  • 3 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη μαντζουράνα φρέσκια ή 1 κ.γλ. ξερή
  • πιπέρι καγιέν
  • 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά, δύο φλυτζάνια τυρί, το λάδι, το γάλα, την ματζουράνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
  • Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα σε ύψος 1 εκ.
  • Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά.
  • Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στην μέση του ψησίματος.