Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 κονσέρβες τόνος (2χ160 γρ.) σε ελαιόλαδο
  • 2 κανονικές πατάτες βρασμένες
  • ρίγανη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • άνιθος
  • μαϊντανός
  • αλάτι (1/2 κ.γλ.)

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε τον τόνο (όχι πολύ καλά, για να μείνει το λάδι).
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε το αλάτι και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση για 25΄ (ανάλογα το φούρνο) και για 3-4΄στο γκριλ από τη μια μεριά και 3-4΄από την άλλη.

Σημείωση: Αν πάρουμε τόνο σε νερό, τα μπιφτέκια θα χρειαστούν ελαιόλαδο. Μια γευστική πρόταση είναι να ανακατέψετε μαγιονέζα με μουστάρδα, να αλείψετε δυο φέτες ψωμί (ή δύο στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ) και να φτιάξετε σάντουιτς με τα μπιφτέκια (μπορείτε να βάλετε και σαλάτα μαρούλι ή σαλάτα λάχανο, όχι σκέτα τα λαχανικά, αν τα έχετε φτιάξει σαλάτα, τα σάντουιτς θα είναι πιο νόστιμα).