Υλικά για 4-6 μερίδες:
Για τα naan:
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 50 γρ. αλεύρι λευκό
- 150 γρ. γιαούτρι στραγγιστό
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 1/4 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/4 φλιτζ. τυρί κρέμα light
- 2 κ.σ. κέτσαπ με μειωμένη ζάχαρη
- 2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. λευκό ξίδι
- αλάτι
Για τον κιμά:
- 300 γρ. κιμάς κοτόπουλο
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- πάπρικα, κουρκουμάς, κύμινο κατά βούληση
- 2 ποτήρια νερό ή ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για την επικάλυψη:
- 3/4 φλιτζ. τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά τριμμένο
- ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
- κέτσαπ με μειωμένη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τα naan:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 4-6 κομμάτια τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε κάθε πίτα για 2-3′ και από τις δύο πλευρές.
Για τη σάλτσα:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Για τον κιμά:
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
- Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Σύνθεση πίτσας:
- Σε ένα ταψί βάζουμε τις πίτες.
- Απλώνουμε σε κάθε πίτα λίγη κέτσαπ, κιμά γαλοπούλας και τυρί τριμμένο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-10’μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, σάλτσα και αγγουράκι.