Υλικά για 4-6 μερίδες:

Για τα naan:

  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 50 γρ. αλεύρι λευκό
  • 150 γρ. γιαούτρι στραγγιστό
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 1/4 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 φλιτζ. τυρί κρέμα light
  • 2 κ.σ. κέτσαπ με μειωμένη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. λευκό ξίδι
  • αλάτι

Για τον κιμά:

  • 300 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • πάπρικα, κουρκουμάς, κύμινο κατά βούληση
  • 2 ποτήρια νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 3/4 φλιτζ. τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά τριμμένο
  • ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
  • κέτσαπ με μειωμένη ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τα naan:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
  • Τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 4-6 κομμάτια τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε κάθε πίτα για 2-3′ και από τις δύο πλευρές.

Για τη σάλτσα:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Για τον κιμά:

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
  • Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Σύνθεση πίτσας:

  • Σε ένα ταψί βάζουμε τις πίτες.
  • Απλώνουμε σε κάθε πίτα λίγη κέτσαπ, κιμά γαλοπούλας και τυρί τριμμένο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-10’μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, σάλτσα και αγγουράκι.