Υλικά για 20 μεγάλα cookies:
- 150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
- 60 γρ. άσπρη και 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- 45 γρ. γλυκόζη
- 1 αβγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. σταγόνες καραμέλας και σοκολάτας (είτε μισό μισό είτε ολόκληρο από το ένα είδος)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3΄.
- Προσθέτουμε και τις σκόνες και χτυπάμε ακόμη για 2-3΄.
- Απομακρύνουμε από το μίξερ, ρίχνουμε τις σταγόνες και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε κουταλιές σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. (Όχι πολύ μεγάλες, τα μπισκότα απλώνουν λίγο όσο ψήνονται.)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15′ (ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε).