Υλικά για 20 μεγάλα cookies:

  • 150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 60 γρ. άσπρη και 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 45 γρ. γλυκόζη
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. σταγόνες καραμέλας και σοκολάτας (είτε μισό μισό είτε ολόκληρο από το ένα είδος)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3΄.
  • Προσθέτουμε και τις σκόνες και χτυπάμε ακόμη για 2-3΄.
  • Απομακρύνουμε από το μίξερ, ρίχνουμε τις σταγόνες και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε κουταλιές σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. (Όχι πολύ μεγάλες, τα μπισκότα απλώνουν λίγο όσο ψήνονται.)
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15′ (ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε).