Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24 εκ. ή ορθογώνια 25χ15 εκ.:

Για τη ζύμη (θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα):

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 1 αβγό
  • 100 ml γάλα χλιαρό
  • 2 κ.σ. νερό, αν χρειαστεί
  • 1 κοφτό κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • 250 ml γάλα
  • 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • 250 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
  • 50 ml λάδι
  • 1 καρότο τριμμένο στην λεπτή πλευρά του τρίφτη
  • 100 γρ. ρεγκάτο και γραβιέρα τριμμένη
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και τη μαργαρίνη και τα τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό, τη ζάχαρη και το μπέικιν,  και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και το νερό.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ τόσο όσο να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας.
  • Τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματά της. Ό, τι περισσεύει το κόβουμε.
  • Καλύπτουμε την βάση με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε την τάρτα με όσπρια.
  • Ψήνουμε την βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε αέρα και κάτω αντίσταση για άλλα 10-15′.

Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:

  • Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού.
  • Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε θυμάρι, το αβγό ελαφρώς χτυπημένο και τα τυριά, και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε στην τάρτα την κρέμα και από πάνω το μείγμα του κιμά.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′ τουλάχιστον ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει το μείγμα.