Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24 εκ. ή ορθογώνια 25χ15 εκ.:
Για τη ζύμη (θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα):
- 500 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. μαργαρίνη
- 1 αβγό
- 100 ml γάλα χλιαρό
- 2 κ.σ. νερό, αν χρειαστεί
- 1 κοφτό κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
- 250 ml γάλα
- 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
- 250 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
- 50 ml λάδι
- 1 καρότο τριμμένο στην λεπτή πλευρά του τρίφτη
- 100 γρ. ρεγκάτο και γραβιέρα τριμμένη
- θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και τη μαργαρίνη και τα τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό, τη ζάχαρη και το μπέικιν, και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και το νερό.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ τόσο όσο να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας.
- Τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματά της. Ό, τι περισσεύει το κόβουμε.
- Καλύπτουμε την βάση με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε την τάρτα με όσπρια.
- Ψήνουμε την βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε αέρα και κάτω αντίσταση για άλλα 10-15′.
Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:
- Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε θυμάρι, το αβγό ελαφρώς χτυπημένο και τα τυριά, και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε στην τάρτα την κρέμα και από πάνω το μείγμα του κιμά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′ τουλάχιστον ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει το μείγμα.